ΒΑΣΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ ΛΙΠΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΥΣ

1)Οχι χαμηλοθερμιδικες διαιτες.Αν τρωτε για μεγαλο χρονικο διαστημα λιγοτερες απο 1200θερμιδες θα υποβαλλετε το σωμα σε μια κατασταση συνεχους στρες με επακολουθο αυξηση παραγωγης κορτιζολης αρα κ μειωσης μεταβολισμου.Αποτελεσμα?καυση μυικου ιστου,κατακρατηση υγρων κ ποσοστιαια αυξηση σωματικου λιπους.
2)Οχι η ιδια ακριβως προσληψη θερμιδων καθε μερα.Η μεταβολη της θερμιδικης προσληψης ξεγελα τον οργανισμο κατα καποιο τροπο ωστε να μην επιβραδυνει τον μεταβολισμο του ουτε να αντιστεκεται στην απωλεια λιπους.π.χ καθιερωστε καθε 3-4 μερες να τρωτε 150-200θερμιδες παραπανω απο αυτες που εχετε υπολογισει η' "χαριστε" την επιλογη ενος ελευθερου γευματος την εβδομαδα.
3)Μοιραστε τις θερμιδες σε περισσοτερα γευματα.Ετσι εφοδιαζετε διαρκως το σωμα με καυσιμα κ δεν επιτρεπετε τη "φλογα"του μεταβολισμου σας να σβησει!
4)Πρωτεινη σε καθε γευμα.Εχουμε μιλησει διεξοδικα για την αγαπημενη μας πρωτεινη κ τα οφελη της..αργη διαδικασια πεψης,αυξηση μεταγευματικης θερμογενεσης,αισθηση κορεσμου.
5)Επιτεθειτε στα καλα λιπαρα.Δινοντας εμφαση στα ωφελιμα λιπαρα θα παιρνετε ολες τις χρησιμες λιποδιαλυτες βιταμινες κ ολα τα απαραιτητα λιπαρα οξεα.Ετσι ο οργανισμος θα εφοδιαζεται με οσα εχει αναγκη για την αποδοτικη λειτουργια του κ θερμικη προστασια κ ετσι δεν θα εχει λογο να συγκρατησει το αποθηκευμενο λιπος.
6)Περιοριστε τις θερμιδικα πυκνες κ αυξηστε τις θερμιδικα αραιες τροφες.Φατε περισσοτερα λαχανικα,φρουτα,χορτα κ περιοριστε τις πυκνες τροφες οπως μπισκοτα,πιτες,βουτυρο,γλυκα οπου εχουν σε μικρη ποσοτητα πολλες θερμιδες.
7)Προτιμηστε συνθετους υδατανθρακες κ χαμηλο γλυκαιμικο δεικτη.Αφομοιωνονται πιο αργα,δεν ευνοουν την αποθηκευση λιπους σε λογικες ποσοτητες,παρεχουν σταθερη ενεργεια.Οσπρια,πατατες,σκουρο ρυζι,ψωμι κ δημητριακα ολικης αλεσης,νιφαδες βρωμης,αρακας ειναι καποιες πολυ καλες επιλογες.
8)Περισσοτερες φυτικες ινες στο μενου.Χορτα,λαχανικα,μπαμιες,φασολακια,κολοκυθακια,ψωμι κ δημητριακα ολικης,ανεπεξεργαστοι ξηροι καρποι,φρουτα.Οι ινες τους διευκολυνουν τη λειτουργια του εντερου(αποβολη θερμιδων) κ μειωνουν κατα καποιο τροπο την απορροφηση του λιπους των αλλων τροφων(αποβαλλεται μαζι με τις θερμιδες που περιεχει).
9)Ασκηθειτε περισσοτερο...οχι βεβαια σε σημειο υπερκοπωσης γιατι η εξαντληση μπορει να οδηγησει στο...φαγητο για να νιωσετε καλυτερα!!
10)Νερο.Η επαρκης προσληψη δημιουργει αισθημα κορεσμου κ πληροτητα,μειωνει τη χωρητικοτητα του στομαχου κ διεγειρει τους τασουποδοχεις που στελνουν στον εγκεφαλο μηνυματα κορεσμου κ πληροτητας.